Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δισκοκριτίκη : Βiohazard - Reborn In Defiance (2012)



Εν αρχή ήταν οι Black Sabbath οι οποίοι και άλλαξαν τη μουσική στα '70ς, oι επόμενοι ήταν οι Pantera στις αρχές των '90ς με το κλασσικό “Vulgar Display Of Power”...σωστό; ... ΛΑΘΟΣ ... μεσολάβησαν οι Biohazard με το “Urban Discipline” !!!
Aκόμα και οι ίδιοι οι Pantera έχουν παραδεχτεί πως ο ήχος τους ποτέ δε θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαν προηγηθεί οι νεοϋορκέζοι hardcore-άδες! Αυτά τα εισαγωγικά πάνε για όσους δε ξέρουν και δε καταλαβαίνουν για τι μεγέθους μπάντα μιλάμε... Απλά ίδρυσαν αυτό που σήμερα αποκαλούμε Groove Metal.


18 χρόνια μετά το τελευταίο δίσκο τους με την αρχική τους σύνθεση οι Biohazard επανενώνονται αρχικά για λίγες live εμφανίσεις για την επέτειο των 20 χρόνων τους, που τελικά κατέληξε στο να περιοδεύουν ασταμάτητα για δύο χρόνια, ηχογραφούν το Reborn In Defiance και μέχρι να κυκλοφορήσει φεύγει ο τραγουδιστής/ μπασίστας και ηγετική φυσιογνωμία για τη μπάντα Evan Seinfield, αποφασίζουν να συνεχίσουν να κυκλοφορήσουν το δίσκο και να αντικαταστήσουν τον Evan με τον Scott Roberts (Spudmansters) o oποίος είναι παλιός γνώριμος μιας και είχε αντικαταστήσει και τον Bobby όταν είχε αποχωρήσει πριν τη διάλυση της μπάντας.

Αρκετά με την ιστορία πάμε στα του άλμπουμ τώρα. Προσωπικά μου πήρε μία εβδομάδα και καμιά 30αριά ακροάσεις ώστε να κατασταλάξω. Οχι για το εαν είναι καλός δίσκος ή όχι, αλλά εάν είναι δισκάρα ή ένας απλά καλός δίσκος αντάξιος του ονόματος που γράφει στο εξώφυλλο.

Οι Biohazard έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια αυτού που αποκαλούμε hardcore εδώ και χρόνια, δε ξέρω καν εάν μπήκαν ποτέ σε αυτά και έρχονται σήμερα εν έτη 2012 να το πάνε ακόμα πιο κάτω το όλο ιδίωμα και να μας προσφέρουν ένα πραγματικό καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Ο Billy Graziadei έχει επωμιστεί αρκετό από το βάρος των φωνητικών πλέον, με αποτέλεσμα να προσθέσει μελωδικότιτα σε κάποια από τα κομμάτια που σε συνδιασμό με τη κλασσική Biohazard συνταγή με τα πιο “brutal” φωνητικά του Evan και τα εννίοτε ραπαρίσματα το αποτέλεσμα να γίνεται εντυπωσιακό. Ισως ξενίσει κάποιους, όπως κι εμένα, στην αρχή η νέα προσσέγγιση της μπάντας στο σκηρό ήχο αλλά είναι Biohazard...ποιον δε ξένισε τα ραπαρίσματα, τα groove και τα metal σημεία στο Urban Discipline όταν το είχε πρωτοακούσει.

Στο Reborn In Defiance θα βρει κάποιος και τα κλασσικά Biohazard κομμάτια στο στυλ του State Of The World Address, θα έρθει αντιμέτωπος με το νέο ήχο που θέλει να περάσει η μπάντα ...θα φάει κι ενα ξενέρωμα που λέγεται Υοu Were Born όπου αν το βγάζανε οι Metallica θα γινόνταν τρελή επιτυχία...αλλά εδώ μιλάμε για τους Biohazard...From Brooklyn N.Y In Your Face!
D.F.L!

CyCo Alx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...