Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δισκοκριτική : Take Offense - Under The Same Shadow (2012)


Είχα μεγάλη ανυπομονησία να ακούσω τη νέα δουλεία των Καλιφορνέζων, αφού το ντεμπούτο τους "Tables Will Turn" είχε αφήσει μεγάλες υποσχέσεις και προσδοκίες. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κανονικό δίσκο κι όχι ΕΡ με τέσσερα τραγούδια αλλά καταλαβαίνω πως θέλανε να κρατήσουν το κόσμο "ζεστό" αφού αρχίζουν σιγά σιγά να χτίζουν το όνομα τους.

Τον δίσκο ανοίγει το "My Sacrifice" και η προσπάθεια, τόσο μουσικά όσο και στα φωνητικά, να ακούγονται σα τους Suicidal στο "Join The Army" είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ανοίγω μια παρένθεση εδώ για να επισημάνω ότι στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ το λογότυπο της μπάντας (Τ.Ο) είναι γραμμένο όπως το S.T(Suicidal Tendencies) στο "Ι Feel Like Shit..." και γενικώς όλη η αισθητική του παραπέμπει στους Suicidal. Κλείνει η παρένθεση.

Ακολουθεί το ομώνυμμο ""(We all live) Under The Same Shadow", που είναι και το καλύτερο κομμάτι του ΕP, το ύφος ίδιο και το μυαλό  εξακολουθεί να κάνει συγκρίσεις.

Στο "Serving My Time" μπαίνει πιο πολύ ο προσωπικός ήχος των Take Offense που τους έκανε να ξεχωρίσουν στο  "Tables Will Turn".

Και το ΕΡ κλείνει το "Τ.Ο Ζοne" το οποίο είμαι σίγουρος πως η μπάντα το προόριζε να γίνει  ο ύμνος της, κάτι σαν "anthem"  αλλά τελικά δε τα κατάφεραν. To πρόβλημα είναι στα φωνητικά όπου παραγίνονται μελωδικά...αλλά ο τραγουδιστής δεν το έχει. Ακούγεται σα τον Μike Muir με συνάχι.

Δεν είναι κακή κυκλοφορία αλλά σίγουρα είναι κατώτερη του πρώτου τους άλμπουμ και κατώτερη των δικών μου τουλάχιστον προσδοκιών.

Αναμένω να τους δώ ζωντανά με τους Terror και Death Before Dishonor 21 Aπριλίου στο Κυταρο.

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...