Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

OFF! - OFF! (2012)


Δεύτερη κυκλοφορία για τους ΟFF! αυτή τη φορά με τη μορφή "κανονικού" full length και η επιστροφή στην "αρχή του χρόνου" ('78-'81) όσο έχει να κάνει με τη μουσική που ακούμε καλά κρατεί.

Ο Keith Morris είναι αναμφίβολα μια φιγούρα που έχει συνδέσει το όνομα του με τη γέννηση του hardcore. H εποχή των μουσικών πειραματισμών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και με τους OFF! έρχεται για να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μετά το διωγμό του από τη μπάντα που ο ίδιος δημιούργησε στα '80s, για τους Circle Jerks μιλάω, δεν έπεσε στη παγίδα που έπεσαν άλλοι κι άλλοι με το να προσπαθήσει δηλαδή να διεκδικήσει τα κεκτημένα τόσων ετών και να αρχίσουν να κυκλοφορούν 2-3 Circle Jerks, κάτι που έχει γίνει πχ με τους Cro-mags και άλλους κατά καιρούς. Ισα ίσα, μάζεψε τα κομμάτια του και προχώρησε μπροστά και η μόνη σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν του πλέον είναι το όνομα του (δε μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό) και η μουσική που μας παραδίδει απλόχερα μέσα από τους OFF!

To νέο άλμπουμ των OFF! είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κάποιος ν'ακούσει, κάτι μεταξύ Black Flag και Circle Jerks πρώτης περιόδου (εγώ χαριτολογώντας τους λέω Circle Flag...γιατί το Black Jerks μπορεί και να χαρακτηριστεί ρατσιστικό).

Δεν έχει αν είναι καλό ή δεν είναι, εάν εν έτη 2012 κάποιος γουστάρει ν'ακούσει που και που τον ήχο που είχανε μπάντες πριν 30 χρόνια (όπως εγώ) τότε είναι δισκάρα, εάν πάλι κάποιος ψάχνετε για πιο καινούργια ακούσματα ας το προσπεράσει...αν του κάνει καρδιά.

Ο Morris ακούγεται σε αυτή την ηλικία πολύ τσαντισμένος, όπως στην εφηβεία του, αλλά σοφότερος. Θα μείνω σε δύο κομμάτια μόνο το Jet Black Girls και το Zero For Conduct που ακούγονται λες και ο Greg Ginn τα είχε στο συρτάρι του από την εποχή που έβγαζε τα πρώτα 7'' των Black Flag και τώρα τα χάρισε στους OFF! για να ξεμουχλιάσουν!

16 κομμάτια, 16 λεπτά αγνού hardcore/punk από τα παλιά είναι αρκετά πάντως για μένα.

CyCo Alx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...