Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Pro-Pain - Straight To The Dome (2012)


Δέκατο τρίτο άλμπουμ για τους Νεοϋορκέζους Pro-Pain το "Straight To The Dome" κι έρχεται ως συνέχεια του Best Off.. που κυκλοφόρησαν πέρσυ για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια τους στο hardcore.

Κατά τη προσφιλή τους συνήθεια οι  Pro-Pain ανοίγουν το άλμπουμ χωρίς πολλά πολλά και με πολύ τσαμπουκά με το ομώνυμο  "Straight To The Dome". Κλασσικοί   Pro-Pain, δεμένος ήχος , κλασσικά φωνητικά και μια αύρα νεοϋορκίλας να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

To "Payback" που ακολουθεί θυμίζει κάτι από  Sick Of It All αλλά πάντα με το χαρακτηριστικό metal/hardcore παίξιμο των  Pro-Pain. Tα πράγματα σοβαρεύουν με τα "Νοthing Left " και "Βιtter Bill" όπου το groove με το NYHC οργιάζουν και ανασύρουν μνήμες από τα '90ς. Κι ερχόμαστε στο "Pure Hatred"  όπου οι ταχύτητες ανεβαίνουν χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στα groovy σημεία και στα μεταλ solos...
H πλευρά τελειώνει με το "Sucks To Be You" που είναι ένα από τα χιλιοπεγμένα κομμάτια των Pro-Pain.
Η έκπληξη έρχεται στη δεύτερη πλευρά του άλμπουμ όπου οι ταχύτητες ανεβαίνουν , οι συνθέσεις είναι πιο hardcore/punk και είναι λες και μιλάμε για άλλο δίσκο! Εκεί εγώ κόλλησα και πάνω που νόμιζα ότι τα είχα ακούσει όλα έρχεται και το μελωδικό , για τα μέτρα της μπάντας, Zugabe! και μου τα γαμάει όλα γιατί μιλάμε για ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!

Οι Pro-Pain είναι παραγνωρισμένο συγκρότημα, είναι συνεπείς στις κυκλοφορίες τους και ποτέ δε πήραν την αναγνώριση που τους άρμοζε από τη hardcore κοινότητα. Το "Straight To The Dome" είναι ωραίος δίσκος και αξίζει να του δώσετε σημασία...μέχρι τότε  Zugabe!

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...